Els espais verds del Llobregat abans d’arribar a la mar

Recórrer els últims quilòmetres del Llobregat té una bona recompensa: la descoberta dels paratges a banda i banda del riu abans que s’uneixi amb el mar Mediterrani. Per fer-ho, comencem la ruta a Sant Boi de Llobregat.

Ruta-en-bici-por-el-Delta-del-Llobregat-800x600
Foto de Rutasenbici.net

La ruta que us proposem recorre una part del Parc Riu Llobregat, que abraça les dues ribes del riu des del pont del Diable, a Martorell, fins a la desembocadura. És un corredor verd de 30 km que connecta Collserola amb el litoral i on és possible gaudir d’ecosistemes i zones humides recuperats, on la fauna i la flora autòctones es mostren de manera sorprenent.

Gràcies a la recuperació ambiental i social que hi ha fet l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), es fàcil observar-hi aus i plantes aquàtiques i una rica vegetació de ribera, on predomina el canyar juntament amb algun arbre caducifoli (salzes, pollancres, freixes, àlbers…).

Pel camí gaudirem de la complexa però ben resolta convergència de la vida humana, els nuclis de població i les carreteres, amb uns espais naturals guanyats a l’abandó perquè en gaudim amb bicicleta o a peu.

I també hi ha elements curiosos. Sabrem que som al parc fluvial del Prat de Llobregat per un mirador situat en una torre de descàrrega del tub de Salmorres, obert al públic.

Al Prat de Llobregat se’ns obre la porta als espais naturals del Delta. Són nombrosos els itineraris que podem seguir per conèixer aquesta zona humida, però val la pena acostar-nos als estanys de Cal Tet i de Ca l’Arana, que conformen el sistema d’aiguamolls que es va crear després que, el 2004, es desviés la desembocadura del riu fins en aquest punt.

Ja tocant al mar, el mirador de la Bunyola ens ofereix una visió panoràmica de tot el delta, i també de les instal·lacions de l’aeroport de Barcelona.

Abans d’acabar el nostre recorregut ens acostem al Parc Nou del Prat de Llobregat, un magnífic espai verd ple de pollancres i pins especialment pensat per al passeig i l’esbarjo que forma part de la Xarxa de Parcs Metropolitans de l’AMB.

Un descans a l’ombra dels arbres ens permetrà recuperar forces per fer un tomb per la ciutat abans de dirigir-nos a l’estació de tren, on acaba la ruta.

Segueix llegint a DESCOBRIR.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s