Què hem de fer els ciclistes quan plou?

Si ens desplacem habitualment amb la bicicleta, hem de tenir sempre present les previsions meteorològiques. Molt més en les èpoques plujoses de l’any! Conèixer amb antelació quina temps farà i en quines hores descarregaran els núvols resulta molt útil per escollir la roba adequada. I, per descomptat, també ens ajudarà a decidir en quines hores moure’ns per mullar-nos el menys possible.

fitness-1618528_1920

També hem de tenir en compte que, amb la roba i els complements adequats, podem reduir considerablement els inconvenients meteorològics.  A continuació podem seguir alguns consells importants en dies plujosos:

  • La visibilitat dels ciclistes disminueix molt amb la pluja, per això hauríem d’utilitzar roba de colors brillants.
  • En principi, un bon impermeable és més que suficient. Hi ha altres articles que també poden ser molt útils per ajudar a protegir-nos de la pluja, com les caputxes (sovint ja incorporades a la jaqueta), les sabates impermeables o bé les fundes de plàstic per cobrir-les.
  • També les cintes reflectores per cosir a la roba i fer-nos més visibles als altres.
  • Recordeu que sota la pluja és més difícil maniobrar amb la bicicleta, ja que els carrers rellisquen i és més fàcil caure.
  • Recordeu també que els frens molls tenen un temps de frenada més llarg. Una manera d’assecar-los és frenar unes quantes vegades seguides.
  • Procureu que la vostra bicicleta porti instal·lat un parafang; evitareu embrutar-vos la roba.

La pluja és una molèstia, però cal tenir en compte que, en altres ciutats amb una climatologia molt menys favorable, l’ús de la bicicleta és molt superior. Simplement, cal anar preparats i conduir amb precaució.

Segueix llegint al blog del RACC

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s