Viatjar amb bicicleta

Dels avantatges de la bicicleta, ens en podem aprofitar sempre. Fins i tot per vacances o en escapades durant tot l’any. El cicloturisme consisteix a visitar contrades o països amb la bicicleta: des de caps de setmana per vies verdes, per exemple, fins a recorreguts estiuencs pels cinc continents.

train-1567498_1920

En aquesta modalitat de turisme és molt recomanable informar-se prèviament de la compatibilitat entre la bicicleta i els mitjans de transport que preveiem que ens aniran bé per recórrer llargs desplaçaments. I és que pujar al tren, a l’avió, al vaixell o a l’autobús amb bicicleta no sempre és permès i, segons la companyia o el país, les normatives poden ser contraposades.

Una alternativa per evitar aquesta circumstància és el lloguer de bicicletes a la destinació, gràcies a una oferta en augment constant a tot el món. Des de grans regions turístiques fins a comunitats remotes posen sovint a disposició dels visitants la possibilitat de llogar-ne per descobrir tots els racons a cop de pedal.

Ciutats amigues de les bicis

Preneu nota de quines són les ciutats més bike-friendly del món on els ciutadans estan redescobrint els beneficis d’anar amb bici. Si la bici és el vostre mitjà de transport, us trobareu com un peix a l’aigua: Cophenague, Utretch, Amsterdam, Strasbourg, Malmö, Bordeus, Anvers, Ljubljana, Tokyo, Berlin, Barcelona, Viena, París, Sevilla, Munich, Nantes, Hamburg, Helsinki, Oslo i Montreal.

bicycles-3584955_1920

Calma total

Recordeu que esteu de vacances i tampoc es tracta d’anar a contrarellotge. La calor apreta. És temps d’anar de “tranquis”, explorant i descobrint.

Google Maps us pot donar un cop de mà informant-vos de quina és la millor ruta per anar amb bicicleta fins la vostra destinació. A més, dona informació sobre el desnivell de la ruta (pujades i baixades). Aquest servei està disponible a molts països, però no a tots. Here Maps és una aplicació per a Android i IOS, que també us calcula rutes amb bici. I per sentir-se més segur/a, serà convenient tenir instal·lada l’aplicació Comobity. Aquesta app, disponible per a IOS i Android, permet que conductors, ciclistes i vianants alertin la resta d’usuaris de la seva presència i puguin prendre les mesures necessàries per a una conducció segura.

Segueix llegint a Jove.cat

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s