A feina en bicicleta

Per a molta gent, el trajecte per anar a la feina pot ser el més fàcil per començar a fer servir la bicicleta com a transport. Per la seva repetició diària, és un trajecte que es pot estudiar i planificar. Fer-lo, pot suposar un elevat nombre de beneficis: una excel·lent oportunitat per fer l’exercici diari que millori la forma física i la salut, una forma econòmica de desplaçar-se i, sovint, una forma de moure’s més ràpida que el cotxe o la moto, quan la feina es troba en un nucli urbà.

Com començar a anar amb bicicleta a la feina?

Demà provaré d’anar a la feina amb bicicleta!”.

Si proveu per primera vegada la bicicleta com a transport pels vostres desplaçaments habituals, felicitats! però atenció, procureu no començar la casa per la teulada. Anar amb bicicleta és una bona solució, però si no esteu acostumats a fer-la servir en un dia laboral us podeu sentir atabalats. Aquí teniu uns quants consells per iniciar-vos amb seguretat:

 1. Testeu les vostres habilitats. Tant si fa molt de temps que no aneu amb bicicleta com si és la primera vegada que hi aneu per ciutat, cal que coneixeu fins a quin punt controleu el vostre vehicle. Feu alguns exercicis alguns. A la biciescola podeu treballar les habilitats en la conducció urbana.
 2. Reviseu la bicicleta. Mireu si la bicicleta es troba amb bon estat per evitar sorpreses i accidents: frens, pneumàtics, canvis…. També assegureu-vos que porteu els accessoris necessaris per fer més còmode i segur el trajecte: llums, timbre, cadenat, portapaquets…
 3. Comenceu amb els itineraris que més coneixeu, triant els curts i fàcils. Quan ja sabeu més podeu provar altres recorreguts i la combinació amb el transport públic.
 4. Estudieu l’itinerari amb “ulls ciclistes”. Trieu els carrers més tranquils, estrets, amb poques cruïlles i inclinació. Teniu en compte:
  • Si està permès anar per vorera, zones de vianants o parcs, comenceu amb aquests itineraris.
  • Si us sentiu insegurs en algun moment, per exemple en les rotondes o cruïlles difícils, baixeu de la bicicleta i aneu per la vorera com a vianant.
 5. Proveu de fer el recorregut d’anada i tornada durant el cap de setmana i després durant la setmana. Aprendreu a resoldre les diferents situacions amb més tranquil·litat.
 6. Sortiu d’hora per gaudir del recorregut i no sentir-vos pressionats pel temps. Quan domineu el recorregut, segur que el fareu més ràpid.
 7. Preveieu l’aparcament en el lloc de destí.

Segueix llegint a Bicicleta Club de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s